In 1884 begon ondernemer Martinus Wulms, in de volksmond ‘Merte’ genoemd de eerste generatie van het familiebedrijf. Hij deed dit door met 2 manden aan de juk, zijn waren van deur tot deur te verkopen. Wanneer klanten krap bij kas zaten konden ze betalen met eieren. Deze eieren waren namelijk niet goedkoop en konden hierdoor ook duurder verkocht worden. De handel liep zo voorspoedig dat de twee manden al snel te klein werden.
‘Merte’ trouwde in 1894 met Anna Maria Polaert. Nadat het huwelijk was voltrokken, vestigde de eerste winkel zich in het huis van de bruid. Verder ontving ‘Merte’ als bruidsschat een hond met kar. Hierdoor kon ‘Merte’ meer waren meenemen en grotere afstanden afleggen. Op deze manier kon hij ook zijn klandizie uitbreiden. Al snel bleken de vrachten te zwaar voor de hond en schafte ‘Merte’ met geleend geld een pony aan. Niet veel later was ‘Merte’ in de gelegenheid om een paard aan te schaffen en zo kon ook de export naar België van start gaan.
In de eerste wereldoorlog kreeg de zaak een zware klap. De handel naar België kwam stop te liggen en tegen de tijd dat ‘Merte’ zijn laatste zending betaald kreeg was de franc tot de helft gedevalueerd. ‘Merte’ behield echter zijn goede moed en hervatte na de oorlog de export naar België. Daarnaast ging toen ook de export naar Duitsland van start.
In dit jaar werd de zaak overgedragen aan de zoon van ‘Merte’, namelijk Leonardus Martinus Wulms, in de volksmond genaamd Lei. In dit zelfde jaar trouwde Lei met Maria Gertruda Verheijen. Hierbij startte de tweede generatie. Samen toonden ze nog meer ondernemingsgeest en begonnen ze met de handel in mengvoer producten.
Lei kocht de eerste vrachtwagen en hiermee werd destijds een fantastische afzet van 300.000 eieren per week gerealiseerd. De zaken bleven goed lopen en in 1938 kocht Lei dan ook de tweede vrachtwagen.
Bij de inval van de Duitsers in 1939 dachten Lei en Gertruda dat het gedaan was met hun bedrijf. De leveranciers konden niet meer betaald worden en er kwam daarom niks binnen aan de inkoopzijde. Tot aan de bevrijding bleef dit zo.
Na de bevrijding kwam er gelukkig een opleving en draaide het bedrijf gelijk weer op volle toeren. De zaken verliepen eindelijk weer voorspoedig.
In dit jaar kreeg Lei het recht op alleenverkoop van bepaalde bedrijven voor het mengvoeder in Weert en omstreken. Mede hierdoor kon het wagenpark uitgebreid worden.
Aan de Middelstestraat in Weert werd er een kruidenierswinkeltje geopend van waaruit de mengvoeders en menig andere producten werden verkocht.
De kruidenierswinkel werd uitgebouwd om zo te kunnen garanderen dat er voldoende ruimte was voor de in- en overslag van de producten. In deze tijd werden de eerste eieren in de kelder van het pand gebroken en dit werd in blikken in de koelingen opgeslagen.
De zoon van Lei, Jan Wulms, en zijn vrouw Maria Roijackers gaan samen verder met het bedrijf onder de naam Wulro, wat staat voor Wulms-Roijackers. Zij startten samen de derde generatie.
Jan koopt in 1969 de kerk op Leuken aan de Kraanweg in Weert. Vanaf dat moment werd het vizier ook verschoven naar het breken en sorteren van eieren voor de export van eieren en eiproducten.
Na een bericht te hebben ontvangen van de gemeente over de plannen om de kerk af te breken besloot Jan een fabriek te bouwen aan de Seelenstraat 7 in Weert. Hier vindt tot op heden de ontwikkeling van het bedrijf in de eiproducten nog verder plaats. Deze fabriek wordt tot op heden met de nodige modificaties gebruikt voor het voorzien van onze klanten in eiproducten.
Jolanda Wulms-Thomassen, de dochter van Jan en Mia Wulms, doet op 16-jarige leeftijd haar intrede binnen het bedrijf. Jolanda heeft op het begin veel werk moeten verzetten om de administratie op orde te krijgen. Later trouwt Jolanda met Henrie Thomassen, die op dat moment ook werkzaam is binnen Wulro. Tot op de dag van vandaag zorgt Jolanda nog altijd dat de administratie en nog vele andere zaken binnen het bedrijf in goede banen wordt geleid en zorgt Henrie ervoor dat het logistieke gedeelte van het bedrijf goed verloopt.
Leon Wulms, zoon van Jan en Mia Wulms, doet intrede in het bedrijf. Leon begint met werken in de fabriek als productiemedewerker. Jan Wulms was namelijk van mening dat wanneer je een bedrijf wilt leiden dat je ook moet weten hoe het is om het werk zelf te doen. In 1994 maakt Leon de overstap naar kantoor om hier een commerciële functie te gaan bekleden.
In dit jaar doet ook de jongste zoon van Jan en Mia Wulms zijn intrede in het bedrijf. Net als zijn broer Leon, begint Marcel eerst met werken in de fabriek en is hij later ook doorgestroomd naar een commerciële functie op kantoor.
Marcel Wulms treedt in dit jaar binnen het bedrijf. Hij zal samen met Leon de in- en verkoop gaan beheren. Marcel zal vanaf dit moment de technische kant van het bedrijf begeleiden en Leon focust zich vooral op het commerciële gedeelte. Later dit jaar nemen Marcel en Leon samen het bedrijf Wulro over van Jan en Mia, hierbij startte de vierde generatie.
In dit jaar wordt er gestopt met de sorteeractiviteiten en gaat de focus volledig over naar het breken van eieren en het produceren van eiproducten.
In de VS brak de vogelgriep uit, hierdoor werd de vraag naar ei-poeders groter. Leon en Marcel besluiten hierop te anticiperen en bouwen de fabriek DEPS, Dutch egg powder solutions. Een jaar later (2016) wordt de fabriek operationeel.
Toen DEPS nog maar net volledig draaiende was, ontstond de fipronilcrisis. Dit was een zeer zware dobber na een moeizame periode. De fipronilcrisis heeft een zeer grote impact gehad op de handel in eieren. Leon, Marcel en het team hebben zich hier goed doorheen weten te slaan en hebben er samen voor kunnen zorgen dat DEPS nog altijd met trots overeind staat.
De 5de generatie van de familie Wulms doet intrede binnen het bedrijf. Wessel Wulms, de zoon van Marcel Wulms, begint bij DEPS als junior procesoperator. Na 2 jaar gewerkt te hebben bij DEPS kent Wessel het gehele proces. Er wordt besloten om Wessel op de pasteurisatie afdeling van Wulro te laten starten, zodat hij ook hier het volledige proces onder de knie kan krijgen. Op dit moment is Wessel teamleider van de pasteurisatie afdeling en is hij de operators klaar aan het stomen om zijn taken over te nemen, zodat hij zelf de volgende stap kan zetten om toe te treden binnen de directie.
Na lang twijfelen besluiten Leon en Marcel de naam Wulms terug te brengen in de bedrijfsnaam. Een nieuw logo wordt gemaakt en vanaf dit moment vallen Wulro eiproducten, Wulro internationaal en DEPS onder Wulms Egg Group.
In februari van dit jaar viel Rusland Oekraïne binnen. Als gevolg van deze gebeurtenis stegen alle prijzen. Dit terwijl de ei-markt al flink onder druk stond door de enorme aanwezigheid van de vogelgriep die maar niet wegging. Dit heeft veel commerciële relaties onder druk gezet, maar gelukkig konden wij rekenen op het begrip en vertrouwen van onze klanten.
In maart van dit jaar wordt de 5de generatie binnen Wulms Egg Group versterkt en start ook de dochter van Marcel, Esmee Wulms, op de kwaliteitsdienst. Esmee zal eerst kennis gaan maken met de vloeibare kant van het bedrijf om vervolgens kennis te maken met alle facetten van DEPS, met als hoofddoel uiteindelijk hoofdverantwoordelijke te worden van de kwaliteitsdienst.